C# - WPF APPLICATION'DA BUTTON KULLANIMI

Bugün size Wpf Application da button kullanımını göstereceğim.
Önce wpf application'a girip formumuzu oluşturacağız. Sol tarafta bulunan toolbox bölümünden nesnelerimizi alıyoruz.




Üzerinde yazılı olan şeyler koyduğumuz nesnelerin adları. 3 adet label, 3 adet textbox ve 4 adet button koyuyoruz. Bu yaptığım çalışma kolay bir hesap makinesi. 


Label'ımızın üzerine "Sayı giriniz" "Sonuç" yazmak için nesnemizin üzerine gelip sağ tık yapıyoruz. En altta bulunan properties'e tıkladıktan sonra yanda açılan bölümde content'i buluyoruz. Oraya ismi yazıyoruz. Button'a da aynı şekilde bunu uyguluyoruz.


 








Nesnelerin arasındaki boşluklar, formunuzun düzenini etkiler. Mümkün olduğunca aynı şekilde nesneleri düzenlemelisiniz. 


Formu oluşturduktan sonra sıra geldi kodları yazmaya. Toplama butonuna çift tıklayalım.


"private void button1_Click" alanının altındayız. Öncelikle textboxlarımıza sayı girişi yaptırmamız gerekli. O yüzden ;


























kodlarımız şu şekilde olacak. int veri türü sayı girişi için kullanılan veri türüdür 
bildiğiniz gibi. Console application'da yaptığımız gibi "Console.ReadLine()" komutu burada yok. Çünkü biz sayı girişimizi zaten direkt textbox'ımızda görüntüleyeceğiz. 
Textbox'lara string giriş olduğu için biz int a isimli değişkenimizi önce int'a Convert.ToInt16 komutuyla çeviriyoruz. Sonra textbox1.Text'in içine atıyoruz.
İkinci sayımıza da aynı işlemi uyguladıktan sonra toplama buttonunun altına girdiğimiz için sayıları toplattırıp textbox3.Text'in içine atıyoruz. Orada fark ettiyseniz (a+b).ToString(); komutunu kullanmışım. Yukarıda bahsettiğim gibi textBox sadece string verileri görüntüler. int sayılarımızı toplattırınca sonuç yine int olur. int sonucumuzu ToString() komutuyla string'e çeviririz. Böyle yaparsak textBox da görüntülenebilir. Aksi takdirde program hata verir.
Aynı kodları diğer buttonların altına da yazarız. Her butona uygun işlemleri yaptıktan sonra programımız sonlanmış olur.

Programın son hali budur;



Eğer üretilen sonuç yanlış ise, kodlarda mutlaka sorun var demektir. 























Kodları gözden geçirmeden programı çalıştırmayalım. Program eğer hata bulursa, hatayı gidermek için uygun yollar bulalım. Ve evet, bu kadar kolay.

Bu blogdaki popüler yayınlar

VB.NET'TE VERİTABANI İŞLEMLERİ

C# - WPF APPLICATION - LISTBOX KULLANIMI

VB.NET'TE VERİTABANINA KAYIT EKLEME İŞLEMİ